New Profesional Consult 930 x 122

accidente

CARNAGIU PE ŞOSELELE DIN ARGEŞ! RAPORT ÎNFIORĂTOR AL POLIŢIEI!

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), aflată în subordinea Consiliului Judeţean, informează că în Argeș în primele şase luni ale anului au fost date 33.366 de amenzi pentru şoferi şi au fost reţinute în vederea suspendării 2.598 de permise de conducere.

Citiți și: Pitești: Două accidente în Centru, în același timp

Cele mai multe cauze care au condus la suspendarea permisului auto au fost viteza mare (36%), neacordarea priorităţii de trecere pentru pietoni (21, 4%) şi șofatul sub influența băuturilor alcoolice (7, 4%). În perioada menționată în judeţ au avut loc 112 accidente de circulaţie cu consecinţe grave, soldate cu decesul a 20 de persoane, rănirea gravă a 98 şi rănirea uşoară a altor 52 de persoane.

Traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni şi viteza mare au fost cauzele generatoare pentru 41% dintre accidentele grave. De asemenea, datele statistice evidenţiază creşterea numărului accidentelor care au avut drept cauze neacordarea de prioritate şi abateri ale bicicliştilor. 12 accidente grave s-au produs din vina șoferilor pe fondul consumului de alcool, 28 de accidente – din vina pietonilor, iar 4 accidente grave – din vina șoferilor care nu aveau permis de conducere. (Foto: Arhivă)

Citiți și: Schimbare importantă în caz de accident rutier!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90