New Profesional Consult 930 x 122

carti

CARTI

DONEAZĂ ȘI TU! CĂRȚI PENTRU ROMÂNII DE PE VALEA TIMOCULUI!

Grație proiectului iniţiat de preotul argeșean Decebal Floroaica (foto) și intitulat „Cărţi peste Dunăre”, românii de pe Valea Timocului (din Serbia și Bulgaria) se pot bucura de daruri sufleteşti deosebit de importante. Cărţile oferite personal de părinte îi ajută și ele să păstreze limba română. „Este un proiect de suflet. Nu pot exprima în cuvinte ce am văzut acolo… Bre, nu ai nişte cărţi? Noi vrem să citim româneşte!, mi-au spus. Le-am dus cărţi de la mine, dar văd că sunt tot mai interesaţi şi mă bucură acest lucru.”, afirmă părintele.

Citiți și: Trei elevi ai unui liceu din Pitești, prinși de jandarmi jucând cărți pe bani

Prin urmare, Decebal Floroaica a inițiat o campanie de donare de cărți pentru românii de pe Valea Timocului. În cadrul campaniei, susținută și de o editură, de asociația „Sfinţii Spiridon şi Irina” și de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, s-au strâns deja 5.000 de volume.

Donațiile de cărți scrise în limba română, indiferent de genul lor, pot fi făcute la Centrul de tip familial din Găvana (Pitești), centru al cărui director este părintele Floroaica. Pentru cei care nu știu precizăm că sediul centrului se află pe strada „Ion Minulescu”, la parterul blocului B 11. Cărțile astfel strânse vor ajunge la românii de pe Valea Timocului la începutul lunii august.

Citiți și: CELE MAI FURATE CĂRŢI DIN LIBRĂRIILE PITEŞTENE

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3