New Profesional Consult 930 x 122

carti

PROFESORII CARE AU GIRAT PENTRU „SCRIITORII” ARGEŞENI DIN PUŞCĂRII

În ultima vreme, ca urmare a unor articole apărute în presa britanică, în România a început un adevărat scandal legat de sutele de cărţi publicate de diverşi deţinuţi, unii dintre ei celebri, pentru a-şi reduce astfel pedepsele. Conform legii, la fiecare carte scrisă (lucrare ştiinţifică) un deţinut primeşte o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

Citiți și: Argeș. Elevi de la „Brătianu” au mers la închisoare

Avem și din Argeş deţinuţi cunoscuţi care au scris cărţi la foc automat, fiind înregistrat şi un record din acest punct de vedere. Ministerul Justiţiei a făcut publică lista coordonatorilor lucrărilor celor condamnaţi.

Astfel, Vasile Voinea, condamnat în dosarul Permiselor Auto, a scris o carte în numai şase zile. Este vorba despre lucrarea „Reglementări juridice privind organizarea sănătăţii publice sub imperiul Constituţiilor României”, apărută la Editura Academica Brâncuşi din Târgu Jiu, sub coordonarea Doinei Popescu Ljungholm, de la Universitatea de Stat din Piteşti.

Citiți și: Sala de detenție, introdusă oficial în toate școlile din România!

Fostul finanţator al lui FC Argeş, Cornel Penescu, a scris anul trecut în detenție patru cărţi – „Jurnalismul de investigaţie şi particularităţile sale în presa locală” (într-o lună şi jumătate), „Presa online din Argeş – paşi timizi spre o presă modernă” (două luni), „Comunicare în spaţiul public. Relaţia dintre jurnalişti şi specialişti în relaţiile publice” (două luni) şi „Dinamica genurilor presei în jurnalismul românesc actual” (redactată în patru luni). Cărţile au apărut la Editura Sitech din Craiova, sub coordonarea conf. univ. dr. Carmen Nicolescu, de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii Piteşti.

Colaboratorul apropiat al lui Penescu, Liviu Făcăleaţă, a scris deja două cărţi în detenţie: „Perspective ale pieţei româneşti de retail în contextul Europei 2020” (redactată într-o lună şi jumătate), apărută la Edditura Independenţa Economică Piteşti, sub coordonarea conf. univ. dr. Mihaela Asandei, de la Facultatea de Management din cadrul Universităţii „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti şi „Orientarea către client în cadrul firmelor de alimentaţie publică” (17 zile) – Editura Academica Brâncuşi din Târgu Jiu, coordonator conf. univ. dr. Amalia Duţu, de la Facultatea de Ştiinţe de la Universitatea de Stat din Piteşti.

Omul de afaceri Grigore Dobre, condamnat pentru corupţie, a avut-o drept coordonator ştiinţific pe prof. iniv. dr. Delia Bîcă de la Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale din Târgu Jiu. Cele două cărţi ale sale, scrise una în două săptămâni, alta, într-o lună, au apărut la Editura Academica Brâncuşi din Târgu Jiu: „Particularităţile managementului în cadrul activităţilor motrice” şi „Calitatea vieţii şi indicatorii ei – importanţa motricităţii în viaţa oamenilor”.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeș, Constantin Nicolescu (foto), condamnat tot pentru fapte de corupţie, a scris o singură carte în 2015: „Evoluţia economică a judeţului Argeş după anul 1989”, apărută la Editura Independenţa Economică din Piteşti, sub coordonarea prof. univ. dr. Ştefan Bratu, de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor de la Universitatea din Craiova.

În fine, fostul procuror-şef Gheorghe Dumitru a scris patru volume în detenţie, toate sub coordonarea prof. univ. dr. Marius Ţical de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”: „Tactica ascultării suspectului şi a inculpatului în lumina noilor reglementări procesual penale”, „Investigarea infracţiunilor de dare şi luare de mită”, „Liberarea condiţionată în reglementarea Codului Penal şi a Legii Nr. 254 din 2013” și „Măsuri preventive prevăzute de noul Cod de Procedură Penală”. Toate lucrările au apărut la Editura Biblioteca din Târgovişte.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
570×90 MAIA