New Profesional Consult 930 x 122

detinuti

Deținuții ar putea părăsi penitenciarele!

Deținuții cu pedepse ușoare ar putea părăsi penitenciarele clasice, pentru spații de cazare noi, un fel de închisori cu regim deschis, de unde vor pleca în fiecare zi la muncă, notează B1Tv.

Citiți și: Surpriză de proporții! Cine a ajuns după gratii la Mioveni

Asta prevede un proiect pilot al Administrației Naționale a Penitenciarelor, care le permite firmelor care lucrează cu deținuți să le ofere acestora casa, masă și salariu.

Pentru mulți dintre ei ar fi un prim pas spre reabilitare.

Citiți și: Schimbare majoră! Deținuții freamătă!

Potrivit sursei citate, în apropierea Timișoarei a fost inaugurat oficial un punct de lucru cu cazare permanenta a detinuților.

Este vorba despre o clădire cu parter și etaj construită de una dintre firmele care folosește deținuți la muncă.

Imobilul are 84 de locuri în total, iar de câteva zile aici s-au mutat 51 de persoane. Fiecare cameră are baie proprie și televizor.

Clădirea este păzită de polițiști din penitenciar, care îi și supraveghează pe deținuți. În aceste locuri pot ajunge cei care erau deja întemnițați în regim semideschis, nu au săvârșit fapte grave și se află spre finalul pedepsei.

Foto descriptiv: Infoactual

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3