Donaris 930 x 122

detinuti

Supliment de zile festive pentru deținuți

Supliment pentru zile festive pentru deținuți

Citiți și: Surpriză de proporții! Cine a ajuns după gratii la Mioveni

În vederea limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, persoanelor private de libertate li s-a restrâns în această perioadă posibilitatea de a presta activități la punctele de lucru exterioare. Acest aspect a determinat diminuarea drepturilor bănești cuvenite în urma muncii prestate, cu consecințe asupra cuantumului sumelor de bani aflate la dispoziția persoanelor private de libertate pentru exercitarea dreptului la cumpărături de la punctul comercial din cadrul locului de deținere.

În acest context, Administrația Națională a Penitenciarelor a decis creșterea valorii maxime a normei de hrană a persoanelor private de libertate cu ocazia Sărbătorii Crăciunului din acest an.
Prin valoarea financiară maximă propusă, de 5,50 lei/zi/persoană, exclusiv TVA, pentru norma de hrană – supliment pentru zile festive – se are în vedere suplimentarea produselor alimentare specifice sărbătorii Crăciunului pentru persoanele private de libertate în data de 25 decembrie 2021.

Citiți și: Schimbare majoră! Deținuții freamătă!

La stabilirea valorii financiare propuse s-au avut în vedere prețurile existente pe piață la momentul actual, luându-se în calcul suplimentarea cu 200 grame de cozonac (estimat la 3,5 lei cu TVA), o sticlă de 500 ml. de apă minerală (estimată la 1 leu cu TVA) și 80 grame de carne porc semi-grasă (estimată la 1,5 lei cu TVA).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3