930×122 CAPRA 5

    film_micesti_2-poster

    Firme inundate de dejectii la Maracineni

    În zona intersecţiei DN 73 cu drumul care face intrarea spre satul Argeşelu, în comuna Mărăcineni, există o staţie de repompare a apelor uzate şi canalizare. Din cauza unei defecţiuni, firmele din zonă s-au trezit inundate cu…dejecţii.

    Problema cea mare a apărut în momentul în care cineva a trebuit să intervină pentru remedierea situaţiei. Staţia aparţinea Apă Argeş, societate din subordinea CJ Argeş, aflată acum în proces de lichidare. În urma mutaţiilor apărute, prin constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş (ADIA), Apă Canal 2000 SA devine operator regional, ca atare, a început procesul de preluarea a instalaţiilor şi reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din comunele membre, inclusiv Mărăcineni.
    Afara ploua…
    SC Apă Argeş, intrată în faliment din cauza datoriilor, a predat gestiunea către Primăria din comună, care s-a trezit, brusc, cu o mare problemă pe cap. În urma solicitărilor agenţilor comerciali, primăria nu a avut altă cale decât să ceară ajutor la Apă Canal. Având în vedere că era o problemă de forţă majoră, zona devenind un focar de infecţie, o echipă a Apă Canal s-a deplasat la faţa locului, deşi nu intra în obligaţiile sale, încercând să golească staţia şi să repună în funcţiune sistemul. Ceea ce au găsit însă oamenii de la societatea piteşteană arată însă o crasă lipsă e interes în privinţa întreţinerii, de care Apă Argeş a dat dovadă până acum. La una dintre staţii, circuitele erau roase de şobolani, motiv pentru care pompa s-a defectat, iar o altă pompă nu funcţiona la capacitate maximă.
    „Am primit o solicitare din partea primăriei Mărăcineni pentru a interveni într-un caz destul de serios. Pompele de la o staţie de repompare nu au mai funcţionat, astfel că dejecţiile au refulat. Am constat că circuitele la una dintre pompe erau roase de şobolani, iar cealaltă pompă nu funcţiona normal. Vă daţi seama cât de multă grijă au avut să verifice şi să repare aceste pompe până acum. Vreo trei firme din zona staţiei au fost afectate, fiind primii receptori. Din păcate, nu există posibilitatea de a remedia problema, intervenţia noastră a avut ca efect doar ameliorarea situaţiei, pentru că ar trebui scoase pompele. Or, noi nu putem interveni aici pentru că sistemul nu a fost preluat, suntem doar în procedura de preluare a gestiunii şi patrimoniului. Cei de la Apă Argeş ar fi trebuit să verifice, ca administrator, pompele. Pe ei nu i-a mai interesat, pentru că au reuşit să facă rapid predarea către primărie. Primăria are 5 funcţionari, ce puteau face ei, ne-au sunat pe noi. Din istoricul prezentant de localnicii, se pare că nu este prima problemă de acest gen. Probabil că există o problemă de proiectare, ceva se întâmplă, însă noi avem documentaţia, toate informaţiile au fost culese pe teren. Investiţia este de ceva ani. Deocamdată nu am reuşit să evacuăm tot ce a refulat”, ne-a relatat, chiar de la faţa locului, Cristi Zanfira, şef atelier reţele, canalizare, staţii de pompare limitrofe din cadrul Apă Canal 2000 SA.
    Dincolo de greutatea activităţilor generată de procesul legislativ, nu putem să nu remarcăm modul absolut dezinteresat prin care fosta societate, care asigura alimentarea cu apă şi canalizare a gestionat, prin salariaţii săi, întregul sistem. Poate că şi acesta este un nou exemplu prin care consilierii judeţeni şi conducerea CJ Argeş pot înţelege de ce societatea a mers în ultimii ani din ce în ce mai prost, ajungând la faliment, consumând însă, în acelaşi timp, miliarde din banii publici.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3