New Profesional Consult 930 x 122

    bani_romanesti

    Lichidităţile argeşenilor

    Comportamentul financiar al argeşenilor a fost modificat radical de criza care parcă nu se mai termină. Aşa se face că, în conformitate cu datele furnizate de Banca Naţională a României, depozitele argeşenilor la bănci au crescut, ceea ce denotă un comportament precaut. În paralel, însă, nici sumele aflate la dispoziţia curentă a argeşenilor nu se poate spune că sunt mici.

    Este criză, dar argeşenii continuă să aibă în conturile din bănci sume importante la dispoziţie. Conform celui mai recent raport al Băncii Naţionale a României, totalul sumelor disponibile (în conturi curente, conturi de salarii etc) din băncile din Argeş a ajuns la 1,12 miliarde de lei, dintre care 306,9 milioane lei în valută.

    În ceea ce priveşte disponibilităţile în lei, suma totală este de 806 milioane lei, din care 408 milioane sunt banii agenţilor economici iar restul ai populaţiei.

    În valută, situaţia se schimbă: populaţia deţine mai mulţi bani (156 milioane lei) faţă de agenţii economici (150 milioane lei).

    Mai trebuie spus că străinii deţin în băncile din judeţul nostru disponibilităţi în valoare totală de 18 milioane lei, din care doar 1 milion în valută şi restul în moneda noastră naţională (fiind vorba de disponibilităţi, este logic să fie aşa, din moment ce majoritatea plăţilor se face în lei).

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90