EcoMoto 930×122

concediu

MII DE ARGEŞENI ÎȘI SCURTEAZĂ CONCEDIUL PENTRU CREȘTEREA COPILULUI

Mii de argeșeni își scurtează concediul pentru creșterea copilului. Cele mai recente date ale Agenţiei Naţionale pentru Plăți şi Inspecţie Socială arată că peste 3.000 de argeşeni beneficiază în prezent de aşa-numitul „stimulent de inserţie”.

Citiți și: Milioane de români scutiți de taxe! Anunț fabulos

Mai exact, în Argeș sunt înregistrate 3.340 de persoane care primesc stimulent de inserţie, suma totală lunară plătită acestora ridicându-se la 2.000.000 de lei.

Stimulentul de inserţie este o sumă lunară de care beneficiază părinţii care se întorc la muncă înainte de expirarea concediului pentru creșterea copilului (concediu care are o durată de 2 ani sau de 3 ani în cazul copiilor cu handicap).

Citiți și: Un nou tip de concediu. În 2024, angajații au acest drept, iar patronul plătește

Precizăm că stimulentul se acordă de către stat până când copilul împlinește 2 sau, după caz, 3 ani. Părinții care fac această opțiune obțin în paralel cu salariul și stimulentul de inserție. În 2018 cuantumul stimulentului de inserție a fost de 650 de lei.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3