New Profesional Consult 930 x 122

avantaje

Noi avantaje pentru părinți!

Noi avantaje pentru părinți!

Citiți și: Milioane de români scutiți de taxe! Anunț fabulos

Pintr-un proiect de ordonanță de urgență lansat spre dezbatere publică, Ministerul Familiei propune modificarea Codului Fiscal și a Codului Muncii.

Inițiativa vizează reducerea cotei de TVA pentru produsele destinate sugarilor, acordarea de indemnizații celor care au în grijă copiii părinților plecați la muncă în străinătate, posibilitatea părinților de a lucra de acasă în timpul vacanțelor școlare și restricționarea posibilității de concediere a unui părinte care are în grijă un copil în vârstă de până la trei ani.

Citiți și: Acești salariați nu vor putea fi obligați la ture de noapte

Una dintre măsurile propuse vizează Codul Fiscal și constă în reducerea cotei de TVA aplicate la anumite bunuri.

Astfel, se propune extinderea categoriei bunurilor care beneficiază de o cotă redusă de TVA la 5%.

Această reducere ar urma să se aplice și alimentelor, îmbrăcăminții și accesoriilor pentru sugari, precum și produselor de igienă destinate copiilor foarte mici.

Noi avantaje pentru părinți!

În continuare, proiectul de ordonanță extinde dreptul de a primi o indemnizație de sprijin pentru creșterea copilului și persoanelor care se ocupă de îngrijirea copiilor în absența părinților.

Această extindere se referă în mod direct la situațiile în care unul sau ambii părinți lucrează în afara țării și copilul (sau copiii) sunt lăsați în grija altor persoane sau familii.

În prezent, acest drept este acordat doar familiilor sau persoanelor care au primit un copil în plasament sau tutelă.

Proiectul de ordonanță intenționează, de asemenea, să modifice două dintre prevederile actuale ale Codului Muncii.

Astfel, se interzice concedierea unui părinte care are în grijă un copil de până la trei ani, cu excepția situațiilor în care angajatorul este în faliment sau în proces de reorganizare, sau în cazul în care angajatul a refuzat ocuparea unui post similar oferit de angajator, cu menținerea drepturilor salariale și a condițiilor de muncă.

De asemenea, salariații care au în grijă copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani (sau 14 ani în cazul copiilor cu dizabilități) pot solicita, în limita posibilităților, o formă de muncă la distanță o zi pe săptămână (sau două zile în cazul familiilor monoparentale) în timpul vacanțelor școlare.

Detalii, AICI – Propunere: TVA redus la produsele pentru sugari și indemnizații acordate celor care au efectiv grijă de copiii cu părinți plecați în străinătate

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90