New Profesional Consult 930 x 122

Ana-Maria Radu

O ARGEȘEANCĂ STABILITĂ ÎN BRAȘOV ESTE AS ÎN HANDMADE

Originară din Argeş, Ana-Maria Radu are 32 de ani și locuiește în Brașov. Este absolventă a Facultății de Ştiinţe Administrative şi ale Comunicării a Universității „Constantin Brâncoveanu” din Pitești, iar de cinci ani lucrează în domeniul administrativ în cadrul unor proiecte finanţate de Uniunea Europeană. În timpul liber face obiecte handmade alături de mama sa.

Citiți și: Ireal. Video: Șoferul unui BMW (desigur!) – surprins de RADAR cu 275 km/oră

„Stilul meu se îndreaptă către vintage și boem”

Când şi cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru handmade?

Citiți și: Se construiește o fabrică uriașă! Apar sute de locuri de muncă

-Fără să urmez vreo şcoală sau vreun curs de pregătire specializată în arte, mi-am descoperit acest talent în urmă cu doi ani, atunci când insistam foarte mult pe lângă mama mea să reînceapă să picteze, pentru că este pricepută la pictură. Am iniţiat-o teoretic în ceea ce se numeşte ,,mixed media’’, o lucrare pe canvas care îmbină pictura, cerneala şi colajul, inclusiv textile. Aşa au apărut tablourile, felicitările, bijuteriile, cutiile pentru bijuterii, ramele foto şi alte obiecte de decor care poartă amprenta mamei.

În timp ideile au început să curgă, astfel dezvoltându-mi-se şi mie inspiraţia de a crea. Probabil din dorinţa de a evada din stresul cotidian, dar şi datorită faptului că am moştenit talentul mamei, am descoperit plăcerea de a manufactura obiecte, de la bijuterii până la jurnale de nuntă (wedding guest book).

Stilul meu se îndreaptă mai mult spre curentul vintage şi cel boem. Am realizat că nu mai citesc cărţi aşa cum o făceam odată, nu mai ţin jurnale sau cel puţin nu-mi mai notez gândurile pe foaie ca în trecut şi că am mii de fotografii adunate pe care nu am reuşit să le sortez nici până în ziua de azi. Am mai realizat că nu numai mie mi se întâmplă asta şi astfel au luat naştere jurnalele, albumele foto şi ceea ce numim ,,altered books’’. De asemenea, din dorinţa unei contraponderi la consumatorism, am început să folosim, în mare parte, materiale reciclate.

Ce te inspiră atunci când creezi o bijuterie şi cât timp durează confecţionarea ei?

-Îmi place să călătoresc şi atunci dorinţa mea este să creez bijuterii inedite, specifice zonelor îndepărtate. Referitor la manufacturarea obiectelor, de obicei sunt întrebată dacă îmi este dificil să le creez. Nu-mi este dificil, dar durează… În funcţie de tipul şi complexitatea obiectului, dar şi de inspiraţia de moment, pentru un exemplar am nevoie de la o oră până la două zile.

Dintre toate lucrurile pe care le faci, sunt unele anume care plac mai mult și mai mult publicului?

-N-aş putea spune… E clar că obiectele noastre sunt căutate de un public ţintă. În principal îşi doresc să ofere cadouri deosebite persoanelor apropiate.

Chiar recent o doamnă de la care achiziţionez materie primă mi-a bucurat sufletul scriindu-mi despre starea de bine pe care i-o provoacă obiectele făcute de mine: ,,Merg în trecut şi-mi place, evadez unde-i frumos’’.

„Pentru mine este o manifestare a sinelui”

Am văzut la tine și câteva tablouri…

-Da, mama mea a început să realizeze tablouri acum doi ani. Unele lucrări sunt chiar reuşite! Dacă a-i întreba-o pe ea, însă, ți-ar spune că e mereu la început.

Care este cea mai mare satisfacţie în această activitate?

-Pentru mama a picta este un vis din copilărie împlinit, iar pentru mine, o manifestare a sinelui.

Cum îţi promovezi creaţiile?

-Cum bine se ştie, cea mai bună metodă de promovare este prin viul grai, aşa ne-am început şi noi promovarea. Apoi a urmat participarea la târguri şi expoziţii în Piteşti şi în Braşov. Avem şi o pagină deschisă pe wordpress, pe care, ce-i drept, nu am mai actualizat-o de ceva vreme. Bineînţeles, avem profil şi pe Facebook. Promovarea este un punct la care mai avem de lucrat.

Mai ai şi alte pasiuni?

-Îmi mai plac limbile străine, drumeţiile, muzica, dansul şi călătoriile. În plus, de curând mă folosesc de orice ocazie ca să zbor cu parapanta.

Îţi doresc mult succes!

-Mulţumesc! (Foto: Facebook Delinda’s Art)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3