930 x122 grota rece

    Petrom, obligata sa plateasca drepturile salariale obtinute in instanta

    Curtea Constitutionala a respins, astazi, o exceptie ridicata de catre Petrom S.A. in peste 200 de procese pe care actuali sau fosti angajati le-au deschis cu privire la litigii de munca. Astfel, magistratii CCR au decis ca dispozitiile articolului 298 alin.(2) ultima liniuta din Legea nr. 53/2003 din Codul Muncii sunt constitutionale. Ultimul punct al alineatului 2 din articolul 298 al Legii nr 53/2003 prevede ca de la intrarea in vigoare in 2003 a noului Cod al Muncii “orice alte dispozitii contrare se abroga”.

    Reprezentantii Petrom au precizat

    ieri ca firma “e implicata in litigii demarate de mai multi fosti si actuali salariati, avand ca baza interpretarea diferita a unor clauze din Contractul Colectiv de Munca privind acordarea unor bonusuri”. Mai mult, compania sustine ca platile ce decurg din aceste drepturi au fost deja efectuate de catre companie la momentul in care Petrom si Partenerul Social au convenit. “Situatia curenta este generata de reflectarea in Contractul Colectiv de Munca, intr-un limbaj interpretabil, a unor masuri care au fost luate cu mai multi ani inainte de privatizarea companiei”, mai arata reprezentantii Petrom SA. Petrom mentioneaza ca in anul 2000 contractul colectiv de munca la nivel de ramura prevedea o serie de bonusuri, prime, sporuri, indexari etc. „in acelasi an, pe baza unor instructiuni elaborate de Ministerul Muncii si la indicatiile unor institutii internationale, la nivelul unui grup de companii, s-a incercat simplificarea modului de salarizare. Aceasta initiativa s-a reflectat si asupra Petrom”, explica reprezentantii companiei. Astfel, reprezentantii Petrom spun ca o parte din bonusuri, prime si indexari au fost introduse in salariul de baza si au fost indexate succesiv, cu majorarile anuale aferente.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90