EcoMoto 930×122

comert

POFTIȚI DE CUMPĂRAȚI! BRÂNZĂ PROASPĂTĂ DIN GĂLEȚI DE VOPSEA LAVABILĂ!

Cea mai mare piață agroalimentară a Piteștiului arată dezolant. Așa arăta astăzi, la orele prânzului, atunci când m-am încumetat să o traversez de la un capăt la altul.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Departe de standardele occidentale de civilizație, Piața Ceair (Calea București) pare decupată din lumea Orientului Mijlociu. Deși aici s-au investit bani serioși în modernizare, maniera în care se face comerț te duce cu gândul la Irak sau la România abia ieșită de sub ceaușism. Un bazar de-a valma, un talmeș-balmeș cu de toate, în care parfumurile stau la vânzare vecine cu cafeaua, iar brânza îți e servită de la firul asfaltului, din găleți de vopsea lavabilă. Sunt uimit! Cucoanele vânzătoare au avut măcar grijă să-ndoape în găleți saci menajeri, ca la coșurile de gunoi.

Parcă în ciuda legii care a isterizat așa-zișii iubitori de animale, câinii vagabonzi mișună printre tarabele doldora cu de toate. Iar un cerșetor chior, ținut de braț de o fătucă, își „cântă” lăbărțat, cât mai în văzul lumii, amarul. La concurență cu maneaua care-ți zgârâie aprig bietele urechi, manea care se-aude la volum maxim din pântecele unui radiocasetofon de duzină. Din loc în loc, în piață și, mai departe, pe străduța care te scoate pe „Crinului” – mizerie pe caldarâm.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Mă declar mulțumit, însă! Azi n-am auzit, ca altădată, minunatul „colind” făr’ de anotimp: Țigări, țigări, țigări! Mă prind repede de ce. O mașină a „organelor” și doi polițiști sunt în zonă. Contrabandiștii au luat o pauză. De țigară.

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Bogdan spune:

    Bravo ! Aticole despre realitatile orasului nostru! Sper sa continuati, poate se sesizeaza cineva…nu e permisa o asemenea ” tiganie”…..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90