930×122 CAPRA 5

adolescente

POLIŢIA S-A AUTOSESIZAT ÎN CAZUL FETELOR CARE SE BAT CA ÎN RING

Urmare a publicării pe site-ul epitesti.ro a imaginilor şi filmelor în care două adolescente se bat într-un spaţiu public din Piteşti, cartier Trivale, poliţiştii Secţiei 3 s-au sesizat şi anunţă începutul verificărilor cu privire la acest caz.

Citiți și: Poliția face lumină în cazul scandalului din stația de autobuz

Florin Popa, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Argeş, face precizări oficiale.

Citiți și: Pitești: Ce spune Poliția despre incidentul șocant din Centru

„În privința imaginilor cuprinse în articolul apărut în cursul serii de 06 august a.c., având ca protagoniste două minore ce se agresează reciproc, vă comunicăm că Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești s-au sesizat din oficiu și desfășoară cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, stabilirea împrejurărilor în care evenimentele s-au petrecut și luarea măsurilor legale care se impun, la acest moment verificările fiind în desfășurare.”, ne-a declarat Florin Popa.

Totodată, acesta fiind al treilea caz cu minori implicaţi în acte de agresiune (vezi detalii AICI şi AICI), poliţiştii au întocmit o serie de recomandări specifice pentru aplanarea acestui gen de conflict.

„Recomandăm minorilor și adulților deopotrivă, ca, în situația în care asistă la un astfel de comportament din partea minorilor, să sesizeze faptele organelor de poliție și să nu contribuie, prin atitudinea pasivă, la escaladarea comportamentului agresiv. O deosebită importanță o are atitudinea celor care asistă sau iau la cunoştinţă despre astfel de fapte. Dobândirea calității de complice, instigator sau coautor, în procesul penal, şi astfel atragerea răspunderii penale, este o limită pe care tinerii în special, o pot depăşi cu destulă uşurinţă atunci când asistă cu pasivitate la faptele săvârşire cu violenţă. Totodată, aspectele pot îmbrăca și forma unor contravenții, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, săvârșite de către minorii care se implică în astfel de fapte și/sau de către părinții ori tutorii legali ai minorilor care nu îi supraveghează.”, transmite IPJ Argeş.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3