Donaris 930 x 122

Arges

PENSIONARI_ANALIZE_MEDICALE_GRATUITE_1

Schimbări majore privind pensionarea!

Ministerul Muncii și Protecției Sociale cumpără consultanță pentru schimbarea legilor salarizării și pensiilor, anunță Economedia.ro.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Schimbarea legii pensiilor este asumată în fața UE, prin PNRR.

Din Caietul De Sarcini al licitației, aflăm care sunt schimbările majore. Noua lege a pensiilor, potrivit soluției ce va fi prezentată de consultatul desemnat, o va înlocui pe cea actuală – 127/2019 și va merge strict pe criteriul contributivității și al stagiului complet de cotizare. În plus, toate dosarele de pensii aflate în plată urmează a fi recalculate.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Se urmărește și o egalizare a vârstei de pensionare între genuri (bărbați și femei), însă cu păstrarea eșalonării vârstei standard de pensionare pentru femei. De asemenea, pensionarea anticipată ar urma să se facă în condiții mult mai stricte, după cel puțin 43 de ani stagiu complet de cotizare (în prezent, acesta este de 35 de ani, pentru unele categorii profesionale, chiar 25 de ani).

Noua lege ar urma să intre în vigoare în 2023.

Mai multe detalii, aici: Legile salarizării și pensiilor se schimbă. Ep. 2: Pensiile. Recalculări pentru toți beneficiarii, femeia va lucra la fel de mult ca bărbatul / Turcan: „Există diferențe mari de gen” (economedia.ro)

Foto descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Viorica spune:

    Păi, să muncim și morți, dacă se poate!!!

  • simona spune:

    sa lucreze ia in fabrica 3 schimburi la norma sa aiba grija de casa de copii timp de 43 de ani cred ca e absurd ce zice barbati uni vin acasa manca si se pun pe coltar in timp ce femeia lucreaza si acasa sa se ia in considerare si ani care ii minceste acasa

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90