930 x122 grota rece

    parlament

    Taxe de timbru mai mici

    Anumite taxe de timbru vor fi mai mici pentru cei cu venituri sub 1.000 de lei. Decizia a fost luata de Senat, dar Camera Deputatilor va decide in acest sens.

    Persoanele fizice cu un venit lunar mai mic de 1.000 de lei vor beneficia de o reducere cu 20% a taxei de timbru, potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat in aceasta saptamana.

    Legea adoptata prevede ca reducerea de 20% sa se aplice si la cererile introduse la instantele judecatoresti prin care se solicita pronuntarea unei hotarari judecatoresti care tine loc de act autentic de instrainare a unor bunuri imobile, dar si la eliberarea de catre instantele de copii de pe hotararile judecatoresti, cu mentiunea ca sunt definitive si irevocabile.

    Conform unei alte prevederi, „daca taxa judiciara de timbru nu a fost platita in cuantumul legal, in momentul inregistrarii actiunii sau cererii, ori daca, in cursul procesului, apar elemente care determina o valoare mai mare, instanta va pune in vedere petentului sa achite suma datorata pana la primul termen de judecata.

    De asemenea, daca prin cerere se solicita si repararea pagubelor suferite, urmatoarele actiuni introduse la instantele judecatoresti se vor taxa astfel: stabilirea calitatii de mostenitor – 50 de lei/mostenitor; cereri de partaj – 190 de lei; cereri de raport – 190 de lei; cereri de reductiune a liberalitatilor – 190 de lei.

    Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90