HerasMed (930 x 122 px)

curtea de arges

(VIDEO) ”EDUCAȚIE PRIN FILM” – PROIECT PENTRU COPIII CU DIZABILITĂȚI

”Educație prin film” – Proiect pentru copiii cu dizabilități. În luna octombrie a anului trecut v-am informat că la Centrul Școlar de Educație Inclusivă ”Sfânta Marina” din municipiul Curtea de Argeș a fost demarat proiectul ”Educație prin film”.

Citiți și: Accident grav în zona Mănăstirii Curtea de Argeș! Motociclist rănit!

Proiectul viza, printre altele, implicarea directă a copiilor cu dizabilități în realizarea unui film despre activitățile lor. De asemenea, scopul acestuia era și ca societatea să fie conștientizată cu privire la problemele cu care se confruntă copiii cu dizabilități.

”Într-o lume aflată în permanentă și rapidă schimbare, copilul este nevoit să facă față multiplelor provocări sociale și să se redefinească pe sine în raport cu lumea din jurul său și cu solicitările externe.

Citiți și: Încă un obiectiv major de investiții începe în Argeș!

Procesul de raportare la aceste solicitări implică creativitatea, care, după cum se știe, joacă un rol important, susținându-l pe copil în etapa de adaptare flexibilă la mediu, minimalizând riscul de a-și pierde sensul identității personale.

Fiecare copil, indiferent de problemele sale, are dreptul la educaţie. Asta încercăm şi noi să facem: o altfel de educație. O educaţie care să atragă, o educaţie care să deschidă copilul în faţa noastră şi a celorlalţi, o educaţie care să ne apropie de copii, o educație prin film.

Pentru că, dacă stăm să ne gândim, întreaga noastră viaţă este un film serial, cu episoade bune, dar şi cu episoade mai puţin bune. Noi alegem cum vrem să fie filmul vieţii noastre”, afirmă Emanoil Lică, unul dintre coordonatorii proiectului.

Proiectul a pornit, potrivit organizatorilor, de la ideea de a realiza ceva aproape imposibil pentru unii oameni. Cum? Cu răbdare, empatie, iubire…

Câţiva copii, desemnaţi de coordonatorii proiectului, le-au luat interviuri cadrelor didactice din Centrul Școlar de Educație Inclusivă ”Sfânta Marina”, părinţilor şi colegilor lor. Alţi copii au filmat acele interviuri, au filmat un tur al centrului şi al spaţiului în care se ia masa, dar și o activitate școlară care s-a interpus cu filmările din cadrul proiectului. Montajul a fost făcut de coordonatorii proiectului.

Filmulețul a fost prezentat la școala “Mircea cel Bătrân” din municipiul Curtea de Argeș, cu sprijinul învăţătorului Gheorghe Panţuroiu şi a clasei a IV-a C. La premierea filmului au luat parte și protagoniştii, copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina”, care au fost aplaudaţi şi felicitaţi.

”Considerăm că realizarea acestui film şi-a atins scopul propus de noi. Acest proiect a fost primit cu entuziasm atât de copii, cât şi de cadrele didactice din Centru. Aş putea spune că a fost un real succes, datorită numărului mare de vizualizări din mediul online.

O să urmeze o parte a doua a proiectului, dar de această dată copiii din Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” vor colabora în realizarea filmului cu copiii de la o şcoală normală”, precizează Emanoil Lică.

Coordonatorii proiectului au fost profesorii Mădălina Ramona Guțu, Emanoil Lică și Laura Cuceanu, împreună cu elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina”. Au participat părinții elevilor, dar și celelalte cadre didactice.

555×222  MAIA
HerasMed (570 x 90 px)