SPALATORIE MURAY  930×122

amenda

ȘOFER DE AUTOCAMION, AMENDĂ USTURĂTOARE

Șofer de autocamion, amendă usturătoare. La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au oprit în trafic pe DN 7 Pitești-Râmnicu Vâlcea, în Morărești, un șofer în vârstă de 34 de ani din Orăștie (județul Hunedoara), care conducea un ansamblu rutier format din autocamion cap tractor şi semiremorcă.

Citiți și: Amendă pentru cei ce refuză să le dea informații recenzorilor

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că în aparatul tahograf de tip digital era folosită o altă cartelă decât cea emisă conducătorului auto din Orăștie.

Șoferul a fost amendat cu 9.000 de lei. Amenda a fost aplicată în baza „O.G. 37 din 2007 referitoare la stabilirea cadrului de aplicare a regulilor cu privire la perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora”, precizează Poliția Argeș.

Citiți și: Amenda pentru graffitiuri va crește de până la 12 ori

Cartela de conducător auto care fusese folosită în aparatul tahograf a fost reținută de polițiști. De asemenea, pentru 11 ore autovehiculul a fost imobilizat pentru efectuarea de către șofer a perioadei regulamentare de odihnă. (Foto: descriptiv) 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3