930×122 CAPRA 5

amenda

Șofer de TIR amendat cu 4.000 de lei în Pitești

Un șofer de TIR de 34 de ani, din Poiana Lacului, a fost amendat cu 4.000 de lei, în timp ce se afla pe str. Depozitelor din municipiul Pitești.

Citiți și: Polițiști prinși băuți la serviciu!

Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat în urma unui control că acesta utiliza cartela tahografică a unei alte persoane.

„În ziua de 20 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 34 de ani, din Poiana Lacului, care conducea un ansamblu rutier compus din cap tractor cu semiremorcă – TIR, pe str. Depozitelor din municipiul Pitești, în timp ce utiliza cartela tahografică a unei alte persoane.

Citiți și: Pitești. Un tânăr de 21 de ani i-a „supărat” pe polițiști!

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional conform OG 37/2007, privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

Totodată a fost luată măsura complementară de reținere a cartelei tahografice utilizată nelegal.

De asemenea, având în vedere că în condițiile depistării, conducătorul auto nu a putut dovedi efectuarea pauzelor și/sau perioadelor minime de odihnă prevăzute de legislația în vigoare, a fost aplicată și sancțiunea complementară a imobilizării vehiculului până la îndeplinirea condițiilor de legalitate pentru continuarea transportului, conform prevederilor OG 37/2007.”, transmite IPJ Argeș.

Foto principal: descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

570 X 90 POSADA 3