930×122 POSADA 5

cnair

Șoferi, grijă mare la plata rovinietei și a peajului!

CNAIR adresează utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi rugămintea de a verifica cu atenție datele de identificare ale vehiculelor înainte de achitarea rovinietei/peajului, indiferent de modalitatea aleasă (SMS, în punctele de distribuție, terminale asistate/neasistate, portaluri sau aplicații destinate telefoanelor mobile).

Citiți și: Atenție! Harta camerelor pentru rovinietă în România!

„Această atenționare vine în urma înregistrării la nivelul CNAIR, de la începutul anului 2022, a unui număr de peste 500 de solicitări de corecție a numerelor de înmatriculare. Multe dintre aceste solicitări au fost transmise ulterior primirii unor procese-verbale de constatare a contravenției.

Astfel, chiar și în condițiile în care corecțiile solicitate se pot realiza, procesele-verbale de constatare a contravenției încheiate nu pot fi anulate de către CNAIR, ci doar de o instanță de judecată și doar în urma formulării, de către utilizatori, a unor plângeri contravenționale împotriva acestora.

Citiți și: Argeș. Măsură de ultim moment pe un drum foarte important

Cele mai des întâlnite erori au fost:

– inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare a vehiculului (Ex: _89_ în loc de __98___);

– un caracter greșit din combinația de trei litere aferentă numărului de înmatriculare (Ex: ___AFA în loc de ___APA);

Prin urmare, o atenție sporită din partea utilizatorilor la achitarea tarifelor va conduce la evitarea tuturor demersurilor pentru încercarea de anulare a proceselor-verbale de constatare a contravenției și, implicit, la o degrevare a instanțelor de judecată.”, transmite CNAIR.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: oradesibiu.ro

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Un comentariu

  • Bucur Niculaie spune:

    Am luat rovineta pt 1 an, iar mașina după 2luni a predat-o la fier vechi,am păstrat nr la noua mașina, este valabila rovineta .

570 pe 90 Costache