NOR CURIER 930X122

anvelope

Spargere de 100.000 € în Argeș!

Spargere de 100.000 € în Argeș!

Citiți și: Informare de la RAR: Când trebuie demontate anvelopele de iarnă

Polițiștii au extins cercetările și cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat, în cadrul unui dosar penal.

Un bărbat de 37 de ani, din Rătești, a fost reținut de polițiști.

Citiți și: O firmă a dat un „tun” de peste un milion de euro! Anchetatorii au intrat pe fir

Dosarul fusese întocmit, inițial, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, precizează Poliția Argeș.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 10 spre 11 septembrie 2022, un tânăr de 21 de ani, din Rătești, împreună cu un bărbat de 37 de ani, din Crângurile, Dâmbovița, ar fi sustras o semiremorcă.

Spargere de 100.000 € în Argeș!

Aceasta era încărcată cu anvelope, în valoare de aproximativ 100.000 de euro și se afla parcată pe marginea DN 65 B.

Pentru săvârșirea faptei, bărbații ar fi folosit un autocamion, căruia i-au atașat plăcuțe cu număr de înmatriculare fals.

Ulterior, autocamionul a fost identificat de către polițiști, pe raza județului Suceava, fără semiremorcă.

,,Reamintim faptul că, la data de 03 ianuarie 2023, bărbatul de 37 de ani, din Crângurile, județul Dâmbovița a fost identificat și condus la audieri, în baza unui mandat de aducere, ulterior fiind reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță și arestat preventiv.

Tânărul de 21 de ani a fost cercetat în lipsă, aflându-se în străinătate, arestat pentru fapte similare.

La data de 29 septembrie 2023, acesta a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, întrucât față de acesta era emis un mandat de aducere. După administarea probatoriului, a fost reținut și cercetat, ulterior, sub măsura preventivă a controlului judiciar.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale, s-a stabilit faptul că cei doi ar fi acționat în urma unor informații primite de la un bărbat de 37 de ani, din Rătești, și sub îndrumarea acestuia, care ar fi facilitat valorificarea semiremorcii și a anvelopelor din aceasta, pe raza județului Suceava, cea mai mare parte din suma de bani, obținută în urma valorificării, revenidu-i acestuia.

La data de 08 ianuarie a.c., în urma administrării probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat,urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.”, transmite Poliția Argeș.

Foto: Arhivă/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90