New Profesional Consult 930 x 122

campioana

FACE CINSTE ARGEŞULUI: ARE ZECI DE MEDALII DE AUR LA JUDO

Diana Ana-Maria Ciobotaru are 18 ani şi este elevă la Liceul cu Program Sportiv din Piteşti. De aproximativ 12 ani practică judo la CSM Piteşti, timp în care, graţie talentului şi îndemânării sale, a reuşit să obţină centura neagră 1 Dan. De-a lungul timpului s-a clasat de nenumărate ori pe primele poziţii ale podiumului. Are acasă un arsenal de diplome şi medalii.

Citiți și: Doliu uriaș în sportul românesc!

,,La început, timp de un an, am practicat înotul, însă nu era chiar pe gustul meu, parcă îi lipsea ceva. În judo m-am regăsit. Era şi este în continuare sportul potrivit pentru mine, un sport de autoapărare, nicidecum unul agresiv. Am învăţat să îmi controlez nervii şi mai mult decât atât, am simţit pe propria piele sentimentele de satisfacţie şi mândrie ori de câte ori câştigam câte un premiu.

Am acasă în jur de 40 de medalii de aur. Am obţinut locul I la Cupele Europene, locul II la Jocurile Mondiale de Copii, de asemenea locul I la campionatele balcanice şi la cele naţionale şi o mulţime de alte premii. M-am dedicat şi mă dedic în continuare sportului şi nu pot spune că este uşor. Antrenamentele sunt destul de solicitante, trebuie să am un regim alimentar sănătos şi să fiu întotdeauna atentă. O accidentare mai serioasă mă poate afecta pentru totdeauna. Până acum m-am ales doar cu o fractură tibială şi cu ligamentele de la genunchiu stâng slăbite.

Citiți și: Pitești. Un senior a găsit locul perfect pentru bustul lui Dobrin

Dacă aş putea da timpul înapoi tot acest sport l-aş alege. Reprezintă totul pentru mine şi nu este doar o pasiune. Îmi doresc inclusiv să urmez o facultate în domeniul sportului.’’, spune Diana.

Aceasta îndeamnă toţi părinţii să-şi înscrie copiii la judo sau la oricare alt sport. Spune că îi va dezvolta atât fizic cât şi intelectual. (Foto: Facebook Diana Ciobotaru)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3