930 x122 grota rece

andrei picui

PITEȘTEAN DE TOP, CANTONAMENT CU VEDETE

Piteștean de top, cantonament cu vedete. Răvășit de probleme și insatisfacții (care au culminat cu rezultatele dezamăgitoare de la Olimpiada de Vară din Rio de Janeiro), sportul românesc oferă și exemple pozitive. Chiar la baza lui, la copii și juniori, acolo unde pot fi și trebuie clădite marile performanțe de mai târziu. Cantonamentul de la complexul bucureștean Stejarii Country Club de care au beneficiat la începutul lunii septembrie 39 de mici înotători de mare talent din mai multe orașe ale țării este o pildă de excelență în acest sens.

Citiți și: Se pregătește inaugurarea Bazinului Olimpic Pitești!

Printre cei 39 s-a numărat și Andrei Picui, un piteștean de top al generației sale, dublu campion național la 50 de metri liber, proba lui favorită. Alături de colegii săi din alte localități din România, Picui a avut parte de un cantonament gândit și desfășurat la cele mai înalte standarde. Micii înotători au primit echipament profesional, consiliere psihologică, dar și lecții de nutriție. Orele de pregătire intensă au fost perfect armonizate cu momentele de relaxare: o vizită la Grădina Zoologică din Băneasa, numeroase jocuri interactive și o altă vizită, la parcul auto al inegalabilului Ion Țiriac.

Fostul mare tenismen a venit printre cei 39 de înotători. A discutat cu ei, a glumit, i-a încurajat. Ca și Camelia Potec, inimoasa președintă a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, și ea fostă mare, foarte mare campioană. Pe parcursul săptămânii de cantonament, Potec a stat zi de zi cu Andrei Picui și ceilalți copii. De altfel, vorbim despre cea de-a treia ediție a cantonamentului „Camelia Potec în căutarea viitorilor campioni”.

Citiți și: PITEȘTEAN MULTIPLU MEDALIAT (GALERIE FOTO)

În vârstă de 12 ani, Andrei Picui practică înotul de 8 ani. Ultimii 4 au fost de performanță. Are în palmaresul lui 8 medalii. La 50 de metri liber este dublu campion național (două medalii de aur) și vicecampion național (o medalie de argint). Tânăra speranță a înotului piteștean a mai obținut și 5 medalii de bronz la campionatele naționale școlare. Ulterior cantonamentului de la complexul bucureștean Stejarii Country Club, Picui s-a transferat. Până de curând legitimat la LPS Pitești, el reprezintă acum Energic LL, clubul piteștean al fostei campioane de aur Larisa Lăcustă. Următoarea importantă provocare pentru Andrei Picui sunt Campionatele Naționale, care vor avea loc la iarnă chiar în Pitești.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90