Donaris 930 x 122

concediu

AR PUTEA APĂREA UN NOU CONCEDIU PLĂTIT

Ar putea apărea un nou concediu plătit. Legea concediului pentru divorț este propunerea legislativă inițiată de un deputat PSD.

Citiți și: Artist piteștean celebru, divorț șoc anunțat acum!

„Concediul pentru divorț se acordă în condițiile prevăzute de prezenta lege, în scopul de a veni în sprijinul celor care trec prin această situație pentru acomodare la noua situație din viața lor.

Cei care au divorțat au dreptul la un concediu pentru divorț de 3 zile lucrătoare (…).

Citiți și: Un nou tip de concediu. În 2024, angajații au acest drept, iar patronul plătește

În cazul în care titularul dreptului la concediu pentru divorț este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu pentru divorț plătit de 3 zile lucrătoare. Indemnizația pentru concediul pentru divorț se plătește din fondul de salarii al unității și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective.

Concediul pentru divorț se acordă la cerere de către angajator în următoarele 4 săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunțării divorțului. Cererea pentru acordarea concediului pentru divorț va fi însoțită de o copie a documentului definitiv prin care s-a constatat sau, după caz, s-a pronunțat divorțul.

Concediul pentru divorț se acordă indiferent de durata căsătoriei și indiferent de modalitatea prin care s-a desfăcut căsătoria”, se arată în propunerea legislativă.

Pentru a deveni lege, propunerea trebuie să fie aprobată prin vot în Camera Deputaților și Senat și ulterior promulgată de președintele țării.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90