930 x122 grota rece

baruri

ARGEȘ: AMPLE CONTROALE ÎN CLUBURI ȘI DISCOTECI

“În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care să afecteze siguranța cetățenilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate intensificarea acțiunilor menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

Citiți și: Exclusiv/Argeș. O mașină a căzut într-un râu!

Astfel, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Argeș a derulat, în fiecare sfârșit de săptămână din perioada 3-30 noiembrie anul curent, 19 acţiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria cluburi, baruri și discoteci, din localităţile Piteşti, Câmpulung şi Curtea de Argeș.

Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat 55 de neconformități, dintre care 5 au fost remediate pe parcursul verificărilor. Neregulile constatate în teren au fost sancționate cu 18 avertismente și 22 de amenzi contravenționale, în cuantum de 50.000 de  lei. Dintre acestea, 3 avertismente au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale care vizează prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Citiți și: Accident cu 2 mașini, lângă Kaufland!

Totodată, din totalul locațiilor verificate în această perioadă, au fost identificate 5 obiective din categoria cluburi, baruri și discoteci care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma controalelor, nu au fost constatate încălcări grave privind securitatea la incendiu, sens în care nu s-a impus aplicarea sancțiunii complementare de oprire a funcționării.

Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor de către chiriași sau de către administratorii/proprietarii spațiilor. Printre aspectele urmărite pe durata controalelor amintim:

– verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenție;

– verificarea modului de exploatare a instalației electrice de iluminat și a sistemului de încălzire;

– asigurarea condițiilor de evacuare în siguranță a persoanelor;

– existența autorizației de securitate la incendiu;

– reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis.

De asemenea, pompierii au desfășurat 6 exerciții și 17 activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul acestor localuri publice, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor și a materialelor şi asupra asigurării primei intervenții în caz de incendiu.

În perioada următoare, ISU Argeș va intensifica acțiunile de prevenire și va asigura prezența echipajelor de intervenție la evenimentele de amploare, la care se așteaptă un număr mare de cetățeni.”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. (Foto: descriptiv) 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90