NOR CURIER 930X122

itm

Argeș. Îngrijorător! Ce au găsit inspectorii de muncă la zeci de firme

Argeș. Îngrijorător! Ce au găsit inspectorii de muncă la zeci de firme

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în semestrul I al anului 2022 ITM Argeş a efectuat un număr de 1026 de controale.

Astfel, la 84 angajatori sancționați au fost  identificate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 123 de persoane.

Citiți și: ITM anunță clar și răspicat: Sunteți obligați! Altfel, sancțiune 10.000 de lei!

Valoarea amenzilor aplicate este de 1.600.000 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:

– construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile, comerț, distribuție carburanți.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris,  la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.

Foto descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

3 comentarii

  • Necula ion spune:

    Când întrați și la corporații?? Eu pentru zi legala, . Sa o plătească conform legi.lucrez o zi în plus. Cine ii apară? Sunt stat în Stat?

  • Eugen spune:

    Cam tarziu! In 30 ani, prin angajarea „la negru” sau „la gri” – practica curentă la firmele din Arges, acestea au nenorocit deja zeci de mii, poate sute de mii de oameni. „La gri” inseamna salariu declarat in acte, mai mic decat „în mână”, respectiv minimul pe economie. Fapt care conduce si la obtinerea unei pensii de mizerie de către „victime”.

  • Eugen spune:

    Care este corporatia? Sa o cunoastem si noi. Nu de alta, dar eu la toate prin care am trecut – vreo 4, am fost tratat fix dupa Codul Muncii. Doar firmele romanesti au făcut misto de mine.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3