930X122 MAIA

extindere

Argeș: Investiție de aproape 2.000.000 de euro la Spitalul Județean!

Argeș: Investiție de aproape 2.000.000 de euro la Spitalul Județean!

Citiți și: Spitalul Județean, cea mai puternică armă în lupta boala cruntă! Anunț care schimbă vieți

Astăzi, 19 august, a avut loc predarea/primirea amplasamentului aferent investiției “Extindere și dotare spații Urgență și amenajări incintă Spital Județean de Urgență Pitești” , proiect al Consiliului Județean Argeș finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Contractul de proiectare și execuție a fost adjudecat de către asocierea dintre S.C. BAU STARK S.R.L., S.C. MINIMED SOLUTIONS S.R.L., HOSPITAL PROJECT&CONSULTING S.R.L. și S.C. HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS S.R.L.

Citiți și: Cel mai mare spital din Argeș caută director!

Valoarea totală este de 9.225.987,58 lei, din care:

– proiectare și asistență tehnică: 245.806,40 lei;

– execuție lucrări: 5.703.956,96 lei;

– dotare cu computer tomograf și aparat radiologie (Röntgen): 3.276.224,22 lei.

“Așa cum am mai spus, sănătatea reprezintă o prioritate pentru noi. Pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești avem patru mari proiecte de infrastructură, integrate.

Astăzi am predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor la “Extinderea și dotarea spațiilor de Urgență și amenajări incintă Spitalul Județean de Urgență Pitești”.

Anul acesta se vor finaliza lucrările la noul corp de clădire P+4, finanțat din bugetul propriu al C.J. Argeș. În luna septembrie vom preda amplasamentul pentru proiectul privind “Extinderea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti”.

Al patrulea proiect este cel care vizează “Consolidarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Pitești”.

Un proiect foarte greu, o provocare pentru Consiliul Județean Argeș, pentru cadrele medicale de acolo, pentru constructor, deoarece se va lucra sub sarcină. Este un proiect cu o valoare foarte mare și foarte greu” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte C.J. Argeș.

Proiectul presupune extinderea spațiilor medicale la nivelul demisolului prin realizarea unui spațiu de resuscitare cu două paturi, spațiu de evaluare și tratament imediat cu 13 paturi, grupuri sanitare organizate pe sexe pentru personal, o zonă de imagistică dotată cu un aparat Computer Tomograf și echipament Roentgen pentru radiografii.

La nivelul parterului se propun spații destinate personalului medical astfel: o sală de întâlniri colective, birou medic șef UPU, birou asistent șef UPU, cameră de odihnă, cameră de gardă, vestiare și grupuri sanitare organizate pe sexe și un spațiu tehnic.

Proiectul propune adaptarea spațiilor exterioare în așa fel încât funcționarea corectă a noilor spații să nu fie întreruptă (livrarea cu ambulanța a pacienților în stare critică direct în cadrul unității de imagistică UPU se va face din exterior, fără a fi nevoie ca pacientul să fie transportat mai întâi prin interiorul clădirii), iar nevoile umane față de un spațiu verde să fie satisfăcute (se va asigura un circuit atât pentru angajații spitalului, cât și pentru pacienți, o alee perimetrală unui rond verde dotată cu bănci de grădină).

Acest proiect va avea drept finalitate reducerea timpilor de așteptare până la rezolvarea cazurilor prezentate în structura de urgență, creșterea gradului de satisfacție al pacienților/aparținătorilor, precum și a gradului de satisfacție a salariaților din structură, toate aceste îmbunătățiri ale activității regăsindu-se finalmente în creșterea calității serviciilor medicale furnizate de Spitalul de Urgență Pitești.

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90