930×122 POSADA 5

constructii

AUTORITĂȚI SPERIATE! CONTROALE MASIVE ÎN ȘCOLI ȘI SPITALE

Controale masive în școli și spitale. Inspectoratul de Stat în Construcții anunță controale în întreaga țară, inclusiv în județul Argeș. Controalele sunt pentru verificarea calității construcțiilor după dezastrul provocat de furtuni în orașe mari din vestul țării (ca de pildă, acoperișuri luate de vânt).

Citiți și: Zile de coșmar: Caniculă și furtuni!

„Pentru a preveni apariţia unor situaţii precum cele de zilele trecute ca urmare a fenomenelor meteorologice, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a decis intensificarea, la nivel naţional, a acţiunilor de verificare a disciplinei în construcţii, cu precădere în cazul clădirilor de interes public (spitale, şcoli, grădiniţe).

Astfel, ISC va verifica în permanenţă calitatea construcţiilor, a conformităţii materialelor folosite pentru realizarea acestora şi a respectării disciplinei în construcţii la nivelul întregii ţări.

Citiți și: Liceele care vor demonstra calitatea educaţiei vor avea dreptul să organizeze examene de admitere

Scopul controalelor efectuate de ISC nu este neapărat cel de a sancţiona, ci, în primul rând, de a remedia deficienţele constatate, astfel încât să se evite evenimentele nedorite, iar siguranţa cetăţenilor să nu fie pusă în pericol.”, informează Inspectoratul de Stat în Construcții.

ISC precizează că pe parcursul controalelor colaborează cu primăriile.

„Inspectoratul de Stat în Construcţii colaborează cu autorităţile administraţiilor publice locale, al căror rol este de a elabora politicile la nivel local privind dezvoltarea urbanistică a unităţilor administrativ-teritoriale administrate şi de a supraveghea respectarea disciplinei în construcţii de către toţi factorii (investitori, diriginţi de şantier, proiectanţi, verificatori de proiecte, executanţi, responsabili tehnici cu execuţia, experţi tehnici, laboratoare de analize şi încercări în construcţii, producători de materiale şi produse pentru construcţii etc.).”, precizează ISC. (Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90