930 x122 grota rece

autostrada

AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU: CONTRACT PENTRU NOUL STUDIU DE FEZABILITATE

Ieri, 15 iunie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a semnat contractul vizând revizuirea/actualizarea studiului de fezabilitate pentru viitoarea autostradă Pitești-Sibiu. Valoarea contractului este echivalentul în lei a 6.500.000 de euro + TVA. 85% sunt fonduri europene, iar restul, bani de la bugetul de stat.

Citiți și: Se întâmplă ceva fabulos pe Autostrada Pitești – Sibiu! În sfârșit!

În opinia deputatului PSD de Argeș Mircea Drăghici (foto), consilier onorific al premierului pe probleme care țin de industria auto, semnarea contractului reconfirmă importanța strategică a autostrăzii pentru actuala guvernare și pune capăt incertitudinilor existente pe acest subiect.

“Vestea demonstrează că acest drum a rămas în Master Planul General de Transport ca fiind prioritate zero. Conform informațiilor publice legate de acest proiect, contractul are o durată de realizare de maximum 17 luni, actualul Guvern sperând ca durata de realizare să fie mai mică, astfel încât lucrările efective la autostrada Piteşti-Sibiu să poată începe în anul 2016.

Citiți și: Se scrie istoria celei mai așteptate Autostrăzi. Faza crucială: Se montează giganții!

Pentru județul Argeș construirea autostrăzii reprezintă un element și un criteriu important de productivitate și de creștere a performanței economice. Mai mult, semnarea contractului mai sus amintit reprezintă o certitudine a faptului că actualul Guvern își respectă promisiunile, precum și un factor de stabilitate și reducere a costurilor pentru cea mai productivă companie, Dacia-Renault.”, spune deputatul Mircea Drăghici.

Amintim că noul studiu de fezabilitate va fi făcut de Asocierea Spea Ingineria Europea S.A. Milano Italia Sucursala București și Tecnic Consulting Engineering Romania SRL. Detalii, aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/autostrada-pitesti-sibiu-unda-verde-pentru-studiul-de-fezabilitate/.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90