930 x122 grota rece

brătulescu

CONAC DIN ARGEŞ, SCOS LA VÂNZARE

Casa de licitaţii Artmark Historical Estate din Bucureşti a scos la vânzare un conac boieresc din județul Argeş: Conacul Brătulescu, situat în satul Bughea de Jos din comuna cu același nume, la o distanță de 5 kilometri de municipiul Câmpulung Muscel.

Citiți și: Argeș. Accident șocant! Ce s-a întâmplat cu șoferul întrecere orice închipuire

Clădirea are 14 camere și 5 băi și o suprafaţă totală construită de 690 de mp. Terenul aferent măsoară 6.233 de mp. Preţul de pornire la licitație se ridică la 150.000 de euro.

Construcția a fost ridicată în 1937 de familia profesorului Ion Brătulescu. Acesta deținea mai multe terenuri, clădiri și păduri din zonă, având relații strânse de colaborare și prietenie cu persoanele importante ale vremii.

Citiți și: UN ALT CONAC DIN ARGEŞ, SCOS LA VÂNZARE

Conacul poartă amprenta stilului neoromânesc, prin ornamentele sculptate manual în piatră de Albești, cu acoperiș cu învelitoare de țiglă și cu un turn-foișor amplasat la colţul faţadei principale.

Foișorul de la etajul superior oferă o priveliște deosebită până la culmile muntoase ale Carpaților Meridionali.

Amplasarea într-o zonă pitorească, ușor accesibilă dinspre Capitală, aerul curat și cadrul natural reprezintă bune premise pentru dezvoltarea aici de către viitorul proprietar (cumpărător) a unei afaceri în domeniul ospitalității. (Sursă text: Muscelpedia.ro, foto: Gabriel Ghizdavu)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3