930×122 CAPRA 5

autostrada

TARGUL_CARNEXPO_DANIEL_CONSTANTIN_1

DANIEL CONSTANTIN ÎL FACE PRAF ȘI PULBERE PE IOHANNIS! REPLICĂ TĂIOASĂ PENTRU AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU!

Vicepremierul Daniel Constantin a comentat astăzi pentru AGERPRES declarația președintelui PNL, Klaus Iohannis, potrivit căreia autostrada Sibiu-Brașov ar fi mai rentabilă decât cea care ar lega Sibiul de Pitești. Liderul PC, care este și deputat de Argeș, spune că Iohannis dovedește „iresponsabilitate și ignoranță” pentru că poate pune în pericol prin afirmațiile sale cele 18.000 de locuri de muncă de la uzina Automobile Dacia din Mioveni, Argeș.

Citiți și: Doi șoferi din străinătate, probleme serioase pe Autostrada A1

„Atât în calitate de deputat de Argeș, dar și de vicepremier, voi lupta ca această autostradă să se construiască, în ciuda unor declarații iresponsabile! Chiar dacă pare mai scumpă ca realizare, autostrada Pitești-Sibiu va beneficia de finanțare europeană și ea se regăsește deja în documentele trimise de Guvern la Comisia Europeană, fiind considerată de importanță strategică. Până la urmă, atunci când vorbim de salvarea a mii de locuri de muncă pentru oameni, de salvarea unui oraș, costurile colaterale contează mai puțin, iar o viziune înțeleaptă ține cont de asta.”, afirmă Daniel Constantin pentru AGERPRES.

Conform acestuia, Klaus Iohannis demonstrează prin declarațiile sale că „nu reușește să aibă o gândire de ansamblu, o viziune la nivel național, în care să conteze interesul tuturor cetățenilor din această țară, și nu doar interesul său, personal, de primar al Sibiului.” „Îl atenționez pe domnul Iohannis că de această autostradă Sibiu-Pitești depinde soarta celei mai mari întreprinderi private din România, care dă de lucru la 18.000 de angajați și care asigură, indirect, alte 23.000 de locuri de muncă în industria orizontală din zonă și alte 18.000 în țară. Dacă domnul Iohannis nu știe, vorbim de o companie care reprezintă 4% din PIB-ul României și care asigură 10% din exporturile țării noastre! A auzit domnul Iohannis strigătele angajaților de la Automobile Dacia când au ieșit în stradă să ceară autostrada care va menține economia locală și nu numai? Sau nu s-au auzit până la Sibiu? Îi repet eu: dacă autostrada nu se va construi, este foarte posibil ca Renault să își pună semne de întrebare cu privire la investiția din România!”, adaugă Daniel Constantin.

Citiți și: Cum se produc tragediile pe Autostradă! Filmare scandaloasă!

În plus, vicepremierul reamintește că Renault și-a deschis de curând o fabrică în Maroc, „creând deja un sentiment de nesiguranță printre miile de muncitori argeșeni”. „Ce facem în această variantă (n.r. – în cazul în care Renault își va reanaliza investiția în România) cu oamenii care ar putea rămâne pe drumuri? Vor merge la Sibiu? Le va găsi domnul Iohannis locuri de muncă? Are el capacitatea să creeze locuri de muncă altfel decât prin bani alocați de Guvern pentru proiecte de capitale europene?”, întreabă retoric Daniel Constantin în declarația formulată pentru AGERPRES.

Declarația lui Klaus Iohannis o puteți reciti aici: http://epitesti.ro/politic/iohannis-nu-vrea-autostrada-de-la-pitesti-la-sibiu/.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3