EcoMoto 930×122

alunecări de teren

DECIZIE OFICIALĂ PENTRU DRUMUL DIN ARGEȘ SURPAT CA LA CUTREMUR

Decizie oficială pentru drumul din Argeș surpat ca la cutremur.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) București, a demarat expertiza tehnică pentru stabilirea cauzelor și a soluțiilor de consolidare pe DN 73D pe porțiunea afectată de alunecările de teren din noaptea de 2 spre 3 august 2018.

Expertiza tehnică este realizată de specialiști de la Universitatea Tehnică de Construcții București, a informat astăzi CNAIR.

Citiți și: Video senzațional! Autostrada Pitești-Sibiu, cele mai noi imagini și date

“Precizăm că expertiza tehnică va fi finalizată în maximum 30 de zile, fiind urmată imediat de începerea efectivă a lucrărilor de consolidare, în vedere redeschiderii circulației rutiere în condiții de siguranță.”, precizează sursa citată.

Reamintim că pe 3 august, pe DN 73D Câmpulung Muscel-Mioveni, la km 41+300 – km 41+4500, pe tronsonul Mioarele-Boteni, a avut loc o alunecare de teren care a cauzat tasarea părții carosabile pe o lungime de 150 de metri. În carosabil s-au format gropi cu o adâncime de 40-50 de centimetri, dar sunt și gropi cu o adâncime de 1 metru, ca după un mare cutremur.

Circulația rutieră a fost închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe ambele sensuri de circulație.

Alunecarea de teren a fost provocată de ploile abundente care au afectat această zonă (AICI, subiectul pe larg).

Ruta ocolitoare recomandată de CNAIR este următoarea: DN 73D km 41+300 (Boteni) – km 0 (Mioveni) – DN 73 km 7 (Mărăcineni) – km 57 (Valea Mare Pravăț) – DN 72A km 64 (Valea Mare Pravăț) – km 60 (Stoenești) – DN 73D km 49 (Stoenești) – km 41+450 (Suslănești).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3