New Profesional Consult 930 x 122

24 ianuarie

E BĂTUT ÎN CUIE! O NOUĂ ZI LIBERĂ PENTRU ROMÂNI

O nouă zi liberă pentru români. Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea prin care 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) devine zi liberă nelucrătoare.

Citiți și: De Ziua Unirii, Liviu Dragnea „a venit” la Pitești!

Astfel, data de 24 ianuarie se adaugă celorlalte sărbători legale stipulate în Codul Muncii: 1 şi 2 ianuarie; prima şi a doua zi de Paşti; 1 mai; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie (Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României); 1 decembrie (Ziua Națională); prima şi a doua zi de Crăciun.

Codul Muncii mai prevede şi două zile libere pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale declarate astfel de către cultele religioase legale altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Citiți și: Super veste! Încă o zi liberă, plătită, pentru fiecare angajat

Legea promulgată astăzi de președinte (ultimul pas procedural) a fost adoptată de Camera Deputaților, ca for parlamentar decizional, pe 26 septembrie 2016. Anterior, a fost respinsă de Senat și nu s-a bucurat de susținere din partea Guvernului.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90