930 x122 grota rece

angajati

EȘTI ANGAJAT? AI PUTEA PRIMI TICHET DE BICICLETĂ

Un deputat a depus astăzi în Parlament un proiect de lege prin care propune ca angajatorii să le acorde angajaților tichete valorice pentru încurajarea mersului pe bicicletă între domiciliu şi locul de muncă şi pentru deplasările în interes de serviciu.

Citiți și: Video. Sediul unei instituții de forță, făcut una cu pământul

Potrivit proiectului, angajatorii interesați ar urma ca o dată la 3 ani să le acorde angajaților câte un tichet de bicicletă. Valoarea maximă a tichetului ar fi de 1.500 de lei. Tichetele ar putea fi folosite de angajați pentru cumpărarea de biciclete, accesorii, piese de schimb, unelte, produse de întreţinere sau pentru cumpărarea echipamentului specific cicliștilor.

De asemenea, deputatul propune ca angajatorii să poată oferi și o indemnizație specială pentru angajații care folosesc bicicleta pentru a se deplasa la locul de muncă sau pentru deplasările în interes de serviciu. Indemnizația ar urma să fie acordată tot sub formă de tichete de bicicletă, în limita anuală de 300 de lei pentru o valoare de 0,33 de lei/kilometru.

Citiți și: Crește valoarea acestor tichete!

Conform inițiativei legislative, sumele corespunzătoare tichetelor de bicicletă s-ar încadra în categoria cheltuielilor sociale cu deductibilitate limitată. Tichetele de bicicletă ar urma să fie emise de unităţi autorizate de către Ministerul Finanţelor Publice, instituţie care va stabili şi criteriile de acordare a autorizaţiei de funcţionare.

Pentru a deveni lege, proiectul trebuie votat favorabil de Camera Deputaților și de Senat și ulterior promulgat de președintele țării.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90