Kaia 930 x 120

fostul sediu pd l

Exclusiv. Proprietarii fostului sediu PD-L cer în instanță ca imobilul să nu mai fie monument istoric

Proprietarii fostului sediu PD-L cer în instanță ca imobilul să nu mai fie monument istoric. Soarta imobilului de 1.000.000 de euro din Pitești se decide în instanță!

În urmă cu câteva zile, Curtea de Apel Pitești a luat o decizie importantă privind fostul sediu al PDL din Pitești, monument istoric.

Proprietarii au solicitat în instanță, la Tribunalul Argeș, anularea actului administrativ, adică anularea măsurii de includere a imobilului în lista monumentelor istorice.

Tribunalul și-a declinat competența, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Pitești, iar aceasta a respins cererea proprietarilor. Astfel, imobilul numit “Casa Nae Dumitrescu” rămâne monument arhitectonic.

Reamintim că, recent, imobilul a ajuns în atenția Consiliului Local Pitești care a fost solicitat să își exercite sau nu dreptul de preempțiune (întâietate) pentru achiziția clădirii.

Imobilul este evaluat la circa un milion de euro.

Trebuie spus că proprietarii au avut termen de 15 zile începând cu 18 mai pentru a face recurs la decizia Curții, dar încă nu sunt informații dacă demersul a fost făcut sau nu.

Dacă imobilul ar fi fost declasificat, atunci acesta putea fi vândut direct pe piața liberă imobiliară, fără să se mai treacă pe la Consiliul Local.

Inclusiv o eventuală demolare și cinstrucția unui imobil nou ar fi fost mult mai facile.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
New Profesional Consult 570×90