930 x122 grota rece

amenzi

FIRME DE POMPE FUNEBRE, AMENDATE

Poliția Locală Pitești informează: „Ca urmare a controlului efectuat pe data de 24.02.2020, în baza planului de acțiune stabilit, polițiștii locali ai Compartimentului Activități Comerciale au făcut mai multe controale la agenții economici care au ca obiect de activitate prestării de servicii funerare, acestea vizând modul de respectare a H.C.L. nr. 197/2017 modificată.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Au fost verificate mai multe firme de profil care nu s-au conformat legislației în vigoare, având expuse la vedere cruci, coroane funerare, sicrie etc.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, cu amendă cuprinsă între 500 și 1.000 de lei. Totodată, acestora li s-au impus măsuri de intrare în legalitate, fiind întocmite note de control cu termene stabilite (n.r. – 28 februarie 2020).

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, pe toată raza municipiului Pitești”.

Potrivit unei hotărâri de CL adoptată la inițiativa viceprimarului Sorin Apostoliceanu, de la 1 ianuarie 2020, „expunerea, prezentarea și comercializarea coroanelor funerare, a crucilor și a sicrielor de către prestatorii de servicii funerare se realizează exclusiv în spațiul corespunzător deținut de aceștia pentru desfășurarea obiectului de activitate, spațiu înscris în autorizația sanitară de funcționare”. Adică exclusiv în incinta magazinelor de profil (AICI, subiectul pe larg).

Pentru încălcarea acestor reguli amenda este cuprinsă între 500 și 1.000 de lei.

Publicația noastră a atras recent atenția asupra faptului că firmele de pompe funebre încalcă această regulă, ba chiar sub nasul polițiștilor locali (AICI, imagini și subiectul pe larg). (Sursă foto: Poliția Locală Pitești) 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3