NOR CURIER 930X122

politia

HOȚI ÎN MAGAZINE. POLIȚIA ARGEȘ ATENȚIONEAZĂ

Hoți în magazine. Poliția Argeș atenționează. Poliția Argeș vă face recomandări pentru a nu deveni victime ale hoților de buzunare în timp ce vă aflați la cumpărături în hipermarketuri și în alte tipuri de magazine sau în piețe agroalimentare pe perioada sărbătorilor de iarnă. Adică în această lună, când magazinele sunt mai aglomerate ca oricând.

Citiți și: Argeș. Un șofer aproape de comă alcoolică a făcut dezastru pe drum

1.Evitaţi aglomeraţiile din pieţe, bazaruri, gări, autogări și magazine!

2.Portmoneul nu se aşează niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere, iar geanta nu se ţine în coşul de cumpărături!

Citiți și: Argeș. Tânăr mort în mașina condusă de un șofer de 19 ani, care era băut

3.Feriţi-vă de priviri indiscrete atunci când scoateţi banii ca să plătiți cumpărăturile!

4.Când staţi la rând pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit!

5.Dacă staţi la o coadă, priviţi cu atenţie celelalte persoane! Dacă simţiţi că asupra dumneavoastră se fac presiuni sau că cineva s-a instalat în faţa dumneavoastră şi v-a obturat vederea, verificaţi imediat geanta şi locul în care ţineţi portofelul!

6.Acordaţi o mai mare atenţie poşetei decât plaselor de cumpărături! Siguranţa poşetei să fie o grijă permanentă pentru dumneavoastră! Când faceţi diferite plăţi sau cumpărături, nu scoateţi tot teancul de bani, ci numai suma necesară!

7.Țineţi geanta în faţă, protejând-o cu mâna!

8.Mare atenţie la persoanele care se înghesuie numai la raioanele în care este aglomeraţie şi care rar cer să vadă un produs aflat la vânzare!

9.Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea!

10.Nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei!

11.Nu ţineţi banii, actele personale şi cheile în acelaşi loc!

12.Nu vă lăudaţi în public că aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani!

13.Urmăriţi cu atenţie persoanele care, ca din întâmplare, au obiecte de îmbrăcăminte sau plase goale pe mână! Un hoţ se foloseşte de astfel de obiecte atunci când „operează”, ca să-şi ascundă mâna de privirile străine.

14.Aveţi grijă la folosirea cardurilor la extragerea de numerar din bancomate! Există riscul să fiţi urmărit și să vă fie sustrasă suma de bani.

15.Nu ezitaţi să luaţi atitudine atunci când sunteţi martorul unei infracţiuni!

16.Reclamaţi Poliţiei cazurile de prindere în flagrant a hoţului, pentru a curma activitatea infracţională a acestuia.

În situaţia în care, totuși, deveniţi victima unei infracţiuni de furt din buzunare, anunţaţi Poliția la numărul unic de urgenţă 112, apelabil de la orice telefon mobil sau fix, chiar şi public, indiferent că aveţi sau nu credit ori cartelă, vă recomandă Poliția Argeș.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3