930×122 CAPRA 5

liliana bursuc

ÎNCONDEIAT DE OUĂ LA MUZEUL GOLEȘTI

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti va organiza joi, 17 aprilie, cu începere de la ora 11, ediţia a VIII-a a atelierului de încondeiat ouă „Joii Mari”.

Citiți și: Informație șoc! Pitești, printre orașele din România care ar vrea să ELIMINE carnea, lactatele și mașinile!?

La eveniment vor participa copii şi elevi de la şcoli generale din Piteşti, Câmpulung Muscel şi Ştefăneşti, însoţiţi de cadre didactice. Ei vor fi iniţiaţi în tainele încondeierii ouălor de creatoarea populară Liliana Bursuc, din Galeş-Argeş (foto 2). Micii ucenici vor avea la dispoziție vopsele, ceară de albine și condeie.

Încondeierea ouălor este un obicei străvechi în tradiţia românească. În Joii Mari femeile vopsesc ouă: cele roşii se numesc merişoare, iar cele cu modele, de la o zonă la alta, poartă denumirea de ouă împistrite, încondeiate, scrise, picate (cu ceară), muncite sau chinuite, primul ou încondeiat sau de încercare fiind numit cearcă.

Citiți și: Incredibil! Scumpiri uriașe!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3