930 x122 grota rece

alocații

IOHANNIS A PROMULGAT DUBLAREA ALOCAȚIILOR PENTRU COPII

Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Președintele țării, Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul „pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58, alin. (1), din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (PL-x 124/13.03.2019)”.

În mod normal, odată promulgată de președinte, legea ar fi trebuit să intre în vigoare la data de 1 a lunii următoare celei în care va fi publicată în Monitorul Oficial.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

Amintim, însă, că vineri, 10 ianuarie 2020, premierul Ludovic Orban a informat că după promulgarea legii (care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii) de către președintele Klaus Iohannis, Guvernul va proroga (amâna) termenul de intrare în vigoare a acesteia.

Potrivit sursei citate, amânarea este necesară până la găsirea de resurse financiare, cel mai probabil banii urmând să fie alocați abia la rectificarea de buget din iulie 2020 (AICI, subiectul pe larg).

Pe 18 decembrie 2019, Camera Deputaților a votat favorabil, în calitate de for decizional, dublarea alocațiilor de stat pentru copii (amănunte, AICI).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90