EcoMoto 930×122

cnair

LOVITURĂ GREA PENTRU EXPRESUL PITEȘTI – CRAIOVA

Lovitură grea pentru expresul Pitești – Craiova. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anulat licitația pentru tronsonul 3 al viitorului drum expres Pitești – Craiova.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

„Comunicările au fost trimise către ofertanți în 18.02.2019. Aceeași soartă o va avea și lotul 4. În total, avem 63,5 km în plop”, transmite Asociația Pro Infrastructură, care furnizează informația.

„Deși am spus de nenumărate ori că se va ajunge aici, am fost ignorați. Prostia și fuga de răspundere a iresponsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se traduc în minimum 17 luni de întârziere a proiectului!

Citiți și: Restricție de trafic, trei săptămâni, pe un drum foarte important

Povestea halucinantă pe scurt: Licitațiile au fost pornite în 08.07.2017. Compania Strabag a depus contestații la ambele tronsoane ÎNAINTE de deschiderea ofertelor, acuzând CNAIR de nereguli în documentația tehnică. Strabag primește câștig de cauză în instanță, iar CNAIR este obligată să ia măsuri de remediere și să amâne data depunerii ofertelor.

Surpriză! CNAIR nu a așteptat decizia definitivă a judecătorilor și a deschis ofertele! Astfel că hotărârea instanței nu a putut fi pusă în aplicare. Rezultatul? Anularea licitației!

În loc să-și asume greșeala, anulând imediat licitația și repornind procedura, iresponsabilii CNAIR au mers până în pânzele albe, atacând pe cale extraordinară, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), fără a avea sorți de izbândă. Recursurile CNAIR au fost respinse de ÎCCJ”, precizează Asociația Pro Infrastructură.

Amintim că tronsonul 3 va fi pe teritoriul județului Olt, între km 57+550 și km 89+150, iar tronsonul 4, în județul Argeș, între km 89+150 și km 121+115.

AICI, amănunte despre soarta celorlalte două tronsoane.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90