NOR CURIER 930X122

guvern

MĂSURĂ OFICIALĂ PENTRU ACORDAREA VOUCHERELOR DE VACANȚĂ

Măsură oficială pentru acordarea voucherelor de vacanță. Premierul Viorica Dăncilă confirmă: Guvernul va acorda vouchere de vacanță pentru salariații din sistemul public și în următorii 2 ani, dar valoarea lor nu va mai crește, urmând să fie “înghețată” pentru 2019 și 2020.

Citiți și: Apar trei tipuri noi de vouchere pentru români!

După cum se anticipa, valoarea va rămâne la 1.450 de lei pentru perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020.

Măsura înghețării va fi decisă de Guvern printr-o Ordonanță de Urgență, în ședința sa de astăzi, aflată în desfășurare la această oră.

Citiți și: Noi vouchere de 2.000 de lei! Cine beneficiază!

„Printr-o decizie pe care o adoptăm astăzi, continuăm o măsură care a contribuit la dezvoltarea turismului românesc. Vom acorda voucherele de vacanță în valoare de 1.450 de lei angajaților din sistemul public şi în următorii doi ani, 2019 şi 2020.

Vorbim de o măsură apreciată şi de către români: peste 1.200.000 de persoane au primit vouchere de vacanță în acest an, pe care le-au utilizat în unităţi de cazare în România.

Acest fapt a dus la o creştere cu peste 5% a numărului de turiști din ţara noastră până în luna septembrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, faţă de anul trecut se înregistrează o creştere cu 10% a solicitărilor de autorizații pentru unitățile de cazare din România”, a afirmat prim-ministrul înainte de debutul ședinței de Guvern.

Vă reamintim motivul invocat de guvernanți pentru „înghețare”: obligația de a nu depăși 3% din PIB cu cheltuielile bugetare.

Voucherele de vacanță pot fi folosite numai în hotelurile şi pensiunile din România şi asigură cazarea, masa, transportul și tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare, precum şi alte servicii incluse în pachetul turistic achiziţionat de beneficiar.

Total injust, de vouchere de vacanță beneficiază doar salariații de la stat, angajații din mediul privat NU. Un proiect care își propune ca, măcar pe viitor, să facă dreptate a fost inițiat de un deputat al Puterii. Potrivit propunerii, de voucherele de vacanță ar trebui să beneficieze și angajații din mediul privat, nu doar salariații de la stat, atât unii, cât și alții, în limita unui plafon al venitului salarial.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90