930 x122 grota rece

autostrada

MINISTRULUI RUS I S-A ZIS VERDE-N FAȚĂ: AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU TREBUIE CONSTRUITĂ!

Deputatul argeșean Mircea Drăghici a participat astăzi la prima ședință publică pentru prezentarea Master Planului General de Transport pe domeniul rutier, ședință desfășurată la Ministerul Transporturilor. Drăghici le-a prezentat ministrului Ioan Rus și celorlalți reprezentanți ai ministerului trei probleme: construirea prioritară a autostrăzii Pitești-Sibiu, chiar dacă în două etape, deschiderea Transfăgărășanului pe tot parcursul anului și modernizarea drumului Pitești-Curtea de Argeș.

Citiți și: E gata! O nouă secțiune de autostradă, dată în folosință!

„Autostrada Pitești-Sibiu trebuie să fie construită și prevăzută în acest Master Plan, chiar dacă se va realiza în două etape: o primă etapă – construirea de drum expres și efectiv realizarea autostrăzii în cea de a doua etapă. Existența unui trafic comercial intens, generat de prezența celui mai mare exportator al României în Mioveni, compania Dacia-Renault, reprezintă un singur argument esențial care a fost prezentat și de directorul general al grupului Dacia-Renault într-o adresă oficială adresată ministrului Transportului și prim-ministrului Victor Ponta.”, a spus deputatul.

În răspunsul oferit, Ioan Rus, ministrul Transporturilor, a afirmat că, într-adevăr, existența nevoii de autostradă pe tronsonul Pitești-Sibiu este creată de polul de dezvoltare economică de la Dacia, construirea unui drum expres într-o primă etapă și trecerea la autostradă începând cu anul 2.020 reprezentând, în opinia sa, nu neapărat cea mai bună soluție, cât mai ales o soluție rezonabilă. Ministrul a asigurat că și celelalte două probleme vor fi prinse în forma finală a Master Planului de Transport.

Citiți și: Fără precedent pe autostradă! Nu s-a mai văzut așa ceva!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90