930×122 CAPRA 5

întreținere

NOU! SCHIMBARE MAJORĂ LA ÎNTREȚINERE

Schimbare majoră la întreținere. Veste proastă pentru românii care au datorii la întreţinere: vor fi executaţi silit în termen de 45 de zile dacă nu îşi plătesc facturile la apă, căldură sau gunoi.

Citiți și: Proiect în favoarea familiilor cu copii mici, respins definitiv!

Potrivit noii legi a utilităţilor publice, lege care a intrat în vigoare la sfârşitul săptămânii trecute, facturile la utilităţi devin executorii şi nu va mai fi nevoie de acţionarea în justiţie a rău-platnicilor. Pe lângă costurile facturilor, cei vizaţi trebuie să achite şi onorariile executorilor.

De asemenea, perioada în care se vor achita facturile va fi mai mică. Astfel, facturile vor trebui plătite în cel mult 15 zile calendaristice de la emitere, iar nu de la primire, cum se întâmpla până acum.

Citiți și: LUCRĂRI LA ILUMINATUL PUBLIC DIN PITEŞTI

Legea îi privește în special pe românii care locuiesc la casă și care încheie direct contractele cu firmele de utilități. În cazul datornicilor de la bloc, executate silit vor fi asociațiile de proprietari, care vor cere apoi în instanță recuperarea datoriilor de la cei care nu plătesc întreținerea. (Sursa: http://www.digi24.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3