930×122 CUMPANA 5

bugetari

OFICIAL: CE SE VA ÎNTÂMPLA CU VOUCHERELE DE VACANȚĂ

Noul guvern nu intenționează să elimine voucherele de vacanță, anunță ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Citiți și: Se dau bani de la stat! Ajutor dublu!

Mai mult, ministrul Economiei dă de înțeles că noul guvern ia în calcul posibilitatea să materializeze un proiect lăsat de Guvernul Dăncilă cu privire la creșterea valorii voucherelor de vacanță pentru extrasezon.

„Nu avem nicio intenție să oprim voucherele de vacanță, a fost un fake news că cineva ar vrea să oprească voucherele, am spus-o și în comisiile parlamentare. Nu, voucherele de vacanță vor continua, ele au fost un vector de marketing turistic foarte important pentru promovarea turismului intern. Ne dorim ca și în timpul de extrasezon turiștii români să circule”, declară noul ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Citiți și: Argeș: Când intră elevii în vacanța din februarie

Amintim că proiectul lăsat de fostul minister al turismului prevedea o creștere de la 1.450 la 2.080 de lei a valorii voucherelor de vacanță pentru extrasezon.

Potrivit proiectului, pentru a beneficia de valoarea mărită, beneficiarii voucherelor de vacanță vor opta pentru petrecerea concediului de odihnă în lunile octombrie, noiembrie, martie sau aprilie, când, în mod obișnuit, numărul turiștilor este cu mult mai mic decât în sezon.

Vouchere de vacanță primesc doar bugetarii. Deși a existat o propunere în Parlament ca și angajații din mediul privat să beneficieze de tichete de vacanță, aceasta nu a fost concretizată.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Donaris 570×90