930×122 CAPRA 5

bâzgă. consiliu judeţean

OLIMPICUL DE AUR DE LA „BRĂTIANU” VA FI PREMIAT DE CONSILIUL JUDEŢEAN

După cum v-am informat la timpul respectiv, Radu Costin Bîzgă-Nicolescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti, a cucerit în această lună medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie, desfăşurată în Moscova, Rusia. Elevul va fi premiat de Consiliul Judeţean Argeș.

Citiți și: Inedit! ISJ Argeș va fi gazda Concursului Național de Chimie „Petru Poni”

El a participat astăzi la săptămânala conferință de presă a Consiliului Judeţean, alături de preşedintele Florin Tecău și de inspectorul școlar general al județului, Dumitru Tudosoiu. Radu este un tânăr căruia îi place să socializeze. Nu refuză petrecerile (cântă la chitară), practică sportul (înot şi schi) și stă şi pe Facebook. Când vine vorba de învăţătură, însă, este as: are numai 10, pe linie! „Dintr-a şaptea mi-am descoperit pasiunea pentru chimie. Este o ştiinţă care explică toate fenomenele naturale. Cred că problema actuală a României este că tinerii se raportează la false modele, iar în sistemul de educaţie trebuie mai multă seriozitate.”, spune tânărul de 18 ani, care va studia la o facultate din Londra.

Vineri va avea loc o şedinţă a Consiliului Judeţean în care se va aloca o sumă de bani ca fond de premiere pentru Radu. Elevul a fost răsplătit până acum de minister şi din alte surse cu circa 20.000 de lei.

Citiți și: SUNT DEȘTEPȚI! CEI MAI BUNI 100 DE OLIMPICI ROMÂNI LA CHIMIE, PREMIAȚI ÎN PITEȘTI!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3