EcoMoto 930×122

chimie

BRAVO, RADU! ELEV DE LA „BRĂTIANU”, AUR LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE CHIMIE!

Elevii din lotul olimpic de chimie al României au obţinut 5 medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz la cea de a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în Moscova în perioada 11-17 mai. Este cel mai bun rezultat din istoria participărilor româneşti la această competiţie, în urma căruia țara noastră a ocupat primul loc pe echipe. România a surclasat ţara gazdă, Federaţia Rusă, care a obţinut doar 3 medalii de aur, dintre cele 10 posibile, anunță Ministerul Educației Naționale.

Citiți și: Denisa, eleva-minune care a adus aurul în Pitești! „Am plâns de bucurie!”

Printre cei 5 români medaliați cu aur se numără și un piteștean: Radu Costin Bîzgă-Nicolescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu”. Dar iată care sunt toți medaliații. Cu aur: Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ștefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti). Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) a obţinut medalia de argint, iar medalia de bronz a fost obţinută de Gabriel Dragoş Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).

Ministerul Educației Naționale precizează că la ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev” au participat 105 elevi din 16 ţări. Concursul a presupus parcurgerea a trei probe, timp de  5 ore, dintre care două probe teoretice şi una practică/experimentală, toate cu un grad de complexitate extrem de ridicat. Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare dintre cele 5 secţiuni incluse: chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.

Citiți și: Inedit! ISJ Argeș va fi gazda Concursului Național de Chimie „Petru Poni”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3