Donaris 930 x 122

droguri

Permisul de conducere, anulat pentru cei care conduc sub influența drogurilor

Permisul de conducere, anulat pentru cei care conduc sub influența drogurilor

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

O noua inițiativă legislativă modifică o prevedere importantă din Codul Rutier, în sensul că permisul de conducere va fi anulat fără hotărâre judecătorească pentru cei care conduc sub influența drogurilor, conform e-juridice.manager.ro.

„Fenomenul conducerii sub influența drogurilor a luat o amploare deosebită, situație față de care se impun măsuri deosebite constând în anularea permisului de conducere în momentul depistării unor astfel de cazuri în trafic”, arată parlamentarii inițiatori.

Citiți și: Permisul de conducere se va obține mai ușor!

În expunerea de motive, parlamentarii vor ca OUG nr. 195/2005 privind Codul Rutier să se modifice la art. 114, alin. (1) prin introducerea unei noi litere, lit. (g), care va stabili următoarele:

„Titularul permisului de conducere care este depistat în trafic cu mijloace tehnice omologate conducând sub influența drogurilor sau altor substanțe psihoactive se sancționează cu anularea permisului auto.”

Senatul este prima Cameră sesizata, așadar deputații vor avea votul decizional.

Află mai multe de aici: Permisul de conducere, anulat pentru cei care conduc sub influenta drogurilor (manager.ro)

Foto descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90