EcoMoto 930×122

teren_nelucrat_2

Peste 10.000 de hectare neproductive în Argeş

Tot mai puţine sunt terenurile pe care se şi face ceva din punct de vedere productiv în Argeş, ca de altfel în toată ţara. Procentul terenurilor nelucrate a crescut alarmant, în special din cauza îmbătrânirii populaţiei de la sate şi a lipsei de sprijin real pentru domeniul agricol.

Nici din punct de vedere imobiliar nu mai este mare afacere să deţii terenuri, căci valoarea lor de piaţă s-a prăbuşit. Aşa se face că avem de-a face şi cu un alt soi de terenuri decât cele neproductive agricol: terenurile care nu produc plus valoare de niciun fel.

România are în prezent aproape jumătate de milion de hectare de pământ care este degradat, care nu produce nimic. Nu este vorba de teren arabil, ci de teren pe care nu se află nicio construcţie, dar pe care nu s-a cultivat şi nici nu se cultivă nimic.

În total, 2% din suprafaţa de teren a ţării este teren degradat.

În Argeş, suprafaţa terenurilor degradate este de 10.360 de hectare, ceea ce plasează judeţul nostru pe locul 19 la nivel naţional.

Topul este condus de judeţul Alba, cu 43.000 de hectare, iar ultimul loc din ţară revine judeţului Covasna cu 919 hectare de teren.

Guvernul vrea să instituie o taxă pe terenurile nelucrate, numită şi taxă pe pârloagă, valoarea acesteia urmând să fie stabilită. Autorităţile cred că astfel vor reuşi să impulsioneze ţăranii şi fermierii prganizaţi să lucreze pământurile, în loc să aştepte să crească buruienile pe acestea doar-doar or apărea cumpărători care să ridice pe ele cine ştie ce clădiri rezidenţiale sau industriale.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3