EcoMoto 930×122

bloc

POLIȚIA LOCALĂ, CONTROL AZI ÎN GĂVANA

Poliția Locală, control azi în Găvana. Răspunsul oficial pe care Poliția Locală Pitești trebuia să ni-l ofere astăzi în ceea ce privește un eventual control la blocul de pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana), bloc care are autorizația de construire suspendată, dar la care, totuși, s-a lucrat în ultima perioadă, ne-a fost furnizat pe adresa redacției.

Citiți și: Simfonia Lalelelor, luată cu asalt de polițiștii locali. Sancțiuni usturătoare

A sosit astăzi pentru că de-abia azi (!!!) reprezentanți ai instituției au fost la fața locului, în urma unei solicitări pe care Primăria a făcut-o în acest sens pe 18 octombrie 2019! Poliția Locală are la dispoziție 30 de zile să soluționeze o astfel de cerere.

Potrivit Poliției Locale, la blocul respectiv nu există nicio problemă.

Citiți și: Viața la bloc, tot mai scumpă!

„Azi, 4 noiembrie, s-a efectuat un control la imobilul din strada Mircea Eliade, nr. 30B, unde s-a constatat că singurele lucrări care se execută în acest moment la imobilul respectiv sunt de branșare la energia electrică și de branșare la rețeaua de apă și canalizare.

Menționăm că aceste lucrări se realizează în baza autorizațiilor ce au fost prezentate la fața locului.

Conform mențiunilor scrise în nota de control a instituției noastre de către proprietarul imobilului, reiese faptul că “imobilul este în faza de recepție la terminarea lucrărilor, nemaifiind lucrări de autorizat sau de executat”, ne precizează Poliția Locală Pitești.

Deși Poliția Locală a constatat astăzi că lucrările care se execută sunt conforme, publicația noastră a arătat, cu imagini de la fața locului, că la blocul de pe Mircea Eliade s-a lucrat cu toate că Instituția Prefectului – Județul Argeș a atacat la Tribunal autorizația de construire emisă de Primăria Pitești, documentul fiind suspendat de drept până la soluționarea cauzei.

Teoretic, atât Primăria, cât și beneficiarul proiectului știau de la jumătatea lunii august că lucrările trebuie să fie sistate (amănunte AICI și AICI). Practic, Primăria Pitești a informat beneficiarul, în scris, de-abia pe 14 octombrie despre suspendarea lucrărilor, în conformitate cu legea. Este vorba de două luni în care la blocul respectiv s-a lucrat fără nicio problemă! Detalii și imagini, AICI. S-a lucrat încălcându-se legea, s-a lucrat cu complicitatea Primăriei Pitești, complice prin indiferență, nepăsare, neimplicare.

Amintim că Instituția Prefectului – Județul Argeș a mers în instanța de contencios administrativ, la Tribunalul Argeș, împotriva beneficiarului (notarii Mariana Căunei și Gheorghe Florescu Căunei), a Primăriei Pitești și a Inspectoratului de Stat în Construcții pe 16 august 2019, prima înfățișare în acest proces fiind stabilită pentru 7 noiembrie 2019.

Instituția Prefectului – Județul Argeș cere în instanță anularea autorizației de construire a blocului de pe strada Mircea Eliade, act emis de municipalitatea piteșteană.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90