930×122 CAPRA 5

cluburi

PROIECT: MINORII, ÎN CLUBURI ȘI BARURI DOAR CU PĂRINȚII SAU UN TUTORE

Un parlamentar, senatorul PNL de Brașov Sebastian Grapă, a inițiat un proiect de lege „pentru instituirea unor măsuri de protecție a minorilor”.

Citiți și: Acești salariați nu vor putea fi obligați la ture de noapte

Senatorul, tată de fată, propune ca minorii să aibă voie să intre în cluburi, baruri, discoteci și alte unități similare în care se vând băuturi alcoolice sau țigări doar însoțiți de părinți ori de un tutore (un alt adult decât părintele, persoană împuternicită în acest sens).

De respectarea măsurii ar urma să răspundă patronii de cluburi, baruri și discoteci. Potrivit proiectului, în situațiile în care nu respectă măsura proprietarul unei astfel de unități va fi amendat cu 500 până la 5.000 de lei. Ba mai mult, activitatea în unitatea respectivă va fi suspendată pe o perioadă de 30 de zile.

Citiți și: Scene neașteptate în Pitești: Puști de 14 ani, prins la volanul mașinii bunicului!

Din partea statului, conform aceluiași proiect, de constatarea eventualelor încălcări ale măsurii și de aplicarea amenzilor se vor ocupa angajații de la Direcția de Sănătate Publică și Oficiul pentru Protecția Consumatorilor, polițiștii și jandarmii.

Inițiatorul nu precizează în proiect cum ar urma să afle patronul de bar, club sau discotecă dacă este vorba sau nu despre un minor. Evident, însă, că verificarea va fi făcută pe baza actului de identitate.

În cazul acestui proiect Senatul este prima Cameră sesizată. Comisia Juridică a Senatului a votat deja favorabil. Pentru a deveni lege este nevoie de votul „pentru” atât al plenului de la Senat, cât și, ulterior, de la Camera Deputaților. Rămâne de văzut dacă, la final, proiectul se va transforma în lege.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA