EcoMoto 930×122

cnair

PROIECT URIAȘ PENTRU TRANSFĂGĂRĂȘAN

Proiect uriaș pentru Transfăgărășan. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus un proiect pentru obținerea de bani europeni în vederea modernizării drumului național 7C Transfăgărășan.

Citiți și: Breaking. Anunțul momentului: Drum Expres între Pitești și Mioveni

“Obiectivul general al proiectului este acela de a dezvolta economic regiuni deservite de rețeaua rutieră existentă.

În cazul de față, pentru drumul național DN 7C îmbunătățirea infrastructurii existente va deveni un ”motor” pentru dezvoltarea economică și se va axa pe dezvoltarea ramurei economice turism, ramură economică dezvoltată cel mai mult în zona de influență a proiectului.”, motivează CNAIR, într-un anunț dat publicității astăzi.

Citiți și: Video. Zăpadă pe un drum important din Argeș! Imagini filmate azi

Potrivit sursei citate, proiectul are ca scop elaborarea studiului de fezabilitate, inclusiv a expertizei tehnice, pentru toate elementele infrastructurii de transport de pe Transfăgărășan: drum, lucrări de artă (poduri, podețe, pasaje, viaducte, tuneluri), polate/copertine, consolidări, ziduri de sprijin, etc.

CNAIR informează că valoarea totală a proiectului este de aproape 6.165.000 de lei (inclusiv TVA). Investiția va fi finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 (75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională și 25% contribuția proprie). Durata proiectului este de 26 de luni.

Amintim că, la insistențele opiniei publice din județele Argeș și Sibiu (oameni de afaceri din turism, presă, politicieni, lideri administrativi) CNAIR și-a asumat lucrări de investiții care să permită deschiderea Transfăgărășanului pe întreaga perioadă a anului. Pentru că nu a fost construit să permită circulația auto și în sezonul rece, drumul este deschis doar patru luni (1 iulie-31 octombrie).

Rămâne de văzut cât va mai dura până când CNAIR își va concretiza promisiunea.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3